Nyinsatt yogakurs & helgkurs

Posted on 11 maj, 2016 · Posted in Uncategorized

Kundaliniyoga & medveten närvaro för kropp, sinne & själ.
Torsdagar kl. 18.00-19.15      12 tillfällen v. 36-50   Start: tors. 5/9
(ej yoga v. 38, 44)
Pris: 2100kr. Anmälan är bindande.
Anmälan, klicka här.
Ledare: Lotta Amneby-Maxe

Det gläder mig att börja leda yoga på Täby Rehab i höst! Jag är Kundaliniyoga- och meditationslärare, Medicinsk yogainstruktör, utbildad enligt KRI The Kundalini Research Institute. Sedan 2016 har jag haft glädjen att leda yoga och meditation i Täby för vuxna, yoga för elever på högstadiet och startade även upp yoga för nyanlända kvinnor ht-17. Jag är även gymnasielärare på deltid, där jag varvar medveten närvaro med lektionsinnehåll. Det är underbart att se hur stressade elever blir mer fokuserade och lugna efter passen.
Varmt välkommen att öka ditt välbefinnande med kundaliniyoga och medveten närvaro. Kundaliniyoga (som den Medicinska yogan härstammar ifrån) är en dynamisk och mjuk form av yoga som både ökar din energi och styrka samt skapar lugn och ro. Yoga balanserar kroppen och sinnet, stärker immunförsvaret, sänker blodtryck m.m. Vi jobbar med kroppen, sinnet och andningen i varje pass.  Inga förkunskaper krävs – alla kan vara med,  både du som är van vid att yoga och du som är nybörjare! Prova-på-yoga gärna vid ett tillfälle, och om du väljer att fortsätta yoga, så drar vi av detta första tillfälle. I mån av plats kan du även hoppa in senare i kursen.
Ring gärna om du har frågor!  Lotta Amneby-Maxe lotta@metamorfo.nu mobil 073-6260521
Mer om kundaliniyoga – medvetenhetens yoga
Kundaliniyogan ger en helhetssyn på livet. Yogan består av olika rörelser och positioner, andning, hand- och fingerpositioner, kroppslås, meditationer och reciterande av mantran. Rörelserna och positionerna är ofta enkla. Olika andningstekniker och användandet av mantran gör yogan extra kraftfull. Ordet kundalini betyder livskraft och yoga betyder att förena. Att utöva yoga väcker, stärker och förenar livskraften i kroppen, sinnet och själen.
____________________________________________________________________________________________________

”Yogans ringar på vattnet ”
Helgkurs med Annika Berger på Täby Rehab Center
13-15 september
Fredag           kl 17.30-19.15

Lördag           kl 08.30-10.00
Söndag          kl 17.30-19.30
Pris: 785 kr Anmälan, klicka här.

Under denna helg fokuserar vi på att hitta nya perspektiv genom solhälsningar och i yogapositioner. Vi arbetar fysiskt och mentalt för att bygga upp styrka att kunna lyfta oss själva till nya höjder. Den inre styrkan finns alltid med som en central roll då Annika undervisar.

Genom medveten andning och aktiv rörelse jobbar vi oss fram på mattan genom positionerna. Yogan vill finna balans i olikheter, finna en harmoni i det vi gör och det sätt vi väljer att leva vårt liv på. Yogan är ett redskap att luta sig mot och som kan göra det lättare att leva ett vackert liv. Vi lägger tid på att praktiskt hitta vår kärna, den fysiska och den mentala. Och hur vi genom den kroppsliga styrkan kan hitta vår inre mentala styrka. Och tvärtom.

Kanske dags för en nystart på mattan eller för dig som vill ha en härlig och intensiv helg i början på terminen. Den här helgen är även för dig som är nyfiken på yogan och dess ringar på vattnet.

Annika Berger
Yogalärare Hälsopedagog
www.yogabyannika.se
yogaannika@me.com
070 – 23 24 575