Välkommen till Täby Rehab Center
Open
X

Massage.

Om massage
Pris klicka här.

Klassisk massage

En massör arbetar enbart med kroppens mjukdelsvävnad ( hud, bindväv och muskler).

Massagens goda effekter
Massagen har både rehabiliterande och förebyggande effekt.
Massagen kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang.

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnader och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler
 • Löser upp muskelknutor
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar kroppens välbefinnande

Begreppet Revolving® myntades av naprapaten Richard Thörn, och har tidigare kallats Deep Tissue. Det är en behandlingsmetod som växt fram under Richards mångåriga terapeutiska arbete med bla. Yrkesdansare, musiker och artister.
Denna strukturella myofasciella massage upplevs som mycket behaglig samtidigt som den effektivt löser upp spänningar i kroppen.
Huvudsyftet med en Revolving Behandling är att genom att släppa på spänningar i muskler och fascior (muskelhinnor) återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen,
motverka slitage på leder, muskler och ligament minska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet.
En terapeut som arbetar med Revolving® inleder alltid sin behandling med en kroppsläsning för att analysera var kroppens restriktioner finns. Inaktiva samt överbelastade områden urskiljs och kan därefter behandlas korrekt.

Uttrycket myofasciell syftar på myo= muskel + fascia= hinna, i.e muskelhinna. Kroppens muskelhinnor har en funktion av stabilisering och formgivning åt muskulaturen samt ser till att olika muskelgrupper kan arbeta friktionsfritt intill varandra. Vid skador och inaktivitet styvnar dessa hinnor och försämrar musklernas arbetsförmåga och flexibilitet.
Revolving Behandling ökar muskelhinnornas flexibilitet och tillåter därmed musklerna att arbeta till sin fulla potential.
Se även deras hemsida www.revolving.se

Muskulering
En behandlingsform för spända, förkorta, hårda, stela och ömma muskler.

Fibromassage

Fibromassage är en individuell massageform. Det är en mycket mild, mjuk och skön anpassad metod som har utvecklats under – 90 talet av Stefan Göthager i samarbete med Jönköping och Sörmlands Landsting, projekt Team Fibro för att hjälpa personer med fibromyalgi och kronisk smärta.
Fibromassage i kombination med lågintensiv träning tex. ( Qi-gong ), mental träning, sund kost med ökat intag av näringstillskott ökar den smärtlindrande effekten.
Behandlingen är en helkroppsmassage bygger på ett samarbete mellan patient och terapeut. Det är bara du som vet vad smärta innebär. Behandlingen måste därför vara anpassad efter vad som känns bra för dig.
Syftet med Fibromassage är att öka cirkulationen att uppnå maximal avspänning och därmed minska negativ stress. Forskningen har visat att beröring påverkar kroppens hormonproduktion. Stresshormonet kortisol och adrenalin minskar medan ” lugn och ro ” hormonet oxytocin ökar. Hormonet oxytocin höjer smärttröskeln, aktiverar hormoner i mag- och tarmkanalen och sänker blodtrycket. Ju oftare vi får massage desto större blir de positiva effekterna och de varar även längre.
Massage för dig med fibromyalgi, kronisk trötthet eller långvarig smärta, stressad och utbränd.

Lymfmassage
Lymfmassage är en av de viktigaste metoderna för fysisk minskning av svullnad.
Vi utför en särskild massageteknik som ökar transporten av lymfvätska och stimulerar aktiviteten i lymfsystemet.
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulation. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som ett avlopp och reningsverk.
De grundläggande teknikerna i massagen är strykningar i lymfflödets riktning, pumpning, cirklar, lätta vibrationer och några olika tekniker för att lösgöra hud och bindväv så att fibroser och ärrvävnad minskar. Lymfmassage är en mjuk och avslappnande behandling som passar de flesta.
Lymfmassage kan hjälpa vid:
sömnsvårigheter,
domningar i fingrar och armar,
sendrag/kramp i benen,
pirr i benen,
frusen,
svullnader i ben och fötter och/eller armar, händer, fingrar, höft.
svårt att minska i vikt,
lätt för att bli förkyld,
oro/stress i kroppen,
stel och ont i kroppen,
fibromyalgi,
restless legs.